Diensten

Energieloket

Duurzaam willen handelen kan complex zijn. Er zijn zo veel technologische mogelijkheden; commerciƫle initiatieven en subsidie regels, dat het lastig is om een eerste stap te zetten met duurzaam handelen. Zijn zonnepanelen nu interessant of kan ik beter in isolatie investeren? Welke subsidie mogelijkheden zijn er voor particulieren en welke voor ondernemers? Op al deze vragen wil DATXL met het Energieloket een antwoord geven. Onze adviezen zijn gratis en zonder belangen in de organisaties die eventueel met producten en diensten ingeschakeld kunnen worden.

Groene Boetcamps

Wat is er inspirerender dan top sprekers die hun expertise delen op Texel in een typische setting van een schapenboet. DATXL co-founder Jord Kuiken heeft dit concept eerder succesvol ingezet voor het delen van kennis. Nu exclusief voor DATXL om op een informele wijze de kennis te delen voor een duurzame toekomst van het eiland. Iedereen is welkom. In 2020 organiseren wij 4 bijeenkomsten.

Energiespel

DATXL gelooft in de kracht van ondernemerschap en samenwerken. De overheid bepaalt de kaders en mogelijkheden, maar ondernemer initiatieven blijven een voorwaarde voor een duurzaam Texel. Speciaal voor business clubs, verenigingen, bedrijven, overheden en dorpscommissies heeft Pepijn Lijklema met Texlabs een spel ontwikkeld: ‘Het duurzame netwerk energie spel’. In plaats van een spreker uit te nodigen of een lange agenda af te werken, kunnen leden van een businessclub of een groep ondernemers een interessante en leerzame avond hebben met de inzet van ons DATXL spel. In dik een uur komt iedereen tot nieuwe inzichten.